Jitske Puype las 39 boeken op 2 maanden tijd

3025488-0ff4de87f8f24de34412a7b17ecf6ae1

Brakel, 04/10/2017 – Tijdens de zomermaanden werden kinderen en jongeren in de Brakelse bib dankzij de jaarlijkse leesbeest/readdragon-wedstrijd aangemoedigd om extra te lezen. (BB)

“Met 205 deelnemers was de wedstrijd een succes”, aldus bibliothecaris Carmen Vanden Broucke: “Daarvan slaagden er 115 in om het eerste geschenkje (beertje of powerbank) te bemachtigen. Grotere lezers verdienden nog extra cadeautjes.” De allergrootste lezers werden   in de kijker gezet tijdens een korte plechtigheid in de bib. “Bij de jongsten won Mathis Verdier de hoofdprijs, hij las 40 boeken. Islam Echaoui, Mateo Frère en Lien Verscheure volgden hem op de voet. Bij de 9-12 jarigen was Maarten Verscheure de onbetwiste hoofdwinnaar, hij las maar liefst 105 boeken in de vakantie! De andere winnaars in deze groep waren Pablo Frère, Maria-Laura Gonnissen, Lily Vanhamme en Lisa Michels. Bij de jongeren (13-18 jaar) won Jitske Puype opnieuw. Zij las 39 dikke boeken. Jolein Frère, Jasper Puype en Marieke D’Hose vielen ook in de prijzen.”

Bert Broos