Nobelprei 2017 gaat naar Cathy Goyvaerts van Wonderworld

DDL balegem nobelprei uitreiking 2017 vegie (4)

Balegem, 04/10/2017 – Cathy Govaerts van Wonderworld heeft de EVA-nobelprei gewonnen, een erkenning die initiatieven in de kijker zet die een opmerkelijke veggie bijdrage leverden voor een meer plantaardige, gezonde, milieu- en diervriendelijke   samenleving. (DDL)

“De keuze was moeilijk want er leeft heel wat in Oosterzele”, aldus  Elena Lievens van EVA Oosterzele. “Onze keuze viel uiteindelijk op iemand die al jaren voor allerhande mensen in het Sportpaleis kokkerelde en hierbij vaak de “speciallekes” kreeg toebedeeld: de voedselallergie ën, de lactose-intoleranten, en blijkbaar werden onder de speciallekes toen ook nog de veggies gerekend! Een vegetarische levensstijl is ondertussen al mainstream geworden en daar kon onze laureaat dus gemakkelijk bij op de kar springen. Ze werd EVA-consulente en stond mensen met woord en daad bij om toch de stap te wagen naar een gezonde, meer plantaardige voedingswijze. Ze besloot vervolgens om meer te opereren vanuit haar thuisbasis Scheldewindeke en een afhaalmogelijkheid te voorzien voor veggie en vegan gerechten.”

DDL balegem nobelprei uitreiking 2017 vegie (3)

“Die gerechten vari ëren van vegetarische vol-au-vent en quiche tot tajines en oosterse koolsalade met appeltjes, rozijnen, rijstnoedels en zoetzure dressing… Steeds lekker, steeds gezond. Haar klantenservice is persoonlijk en ge ëngageerd en ze gelooft heel sterk in “haar verhaal”. Een verhaal waarbij ze ook ruimte laat voor de groeiende groep gemengde gezinnen waar de een toch nog een brokje kip wil en de ander volledig veganistisch eet. Een dergelijke open houding integreert ze ook in haar menukaart, zonder vooroordelen en met veel begrip. Haar verhaal werkt ze af door ook te letten op de verpakkingswijze van de afhaalgerechten: waar het maar even kan, werkt ze namelijk met biologisch afbreekbare verpakkingen en heeft ze oog voor de klimaatimpact van haar nieuwe zaak.”

Danny De Lobelle.

X