Rhinos Oudenaarde trekt bouw rugbycomplex op gang met ‘Koop een steen’-actie

koop een steen

Oudenaarde, 09/10/2017 –  Met de actie ‘Koop een steen’ geeft Rhinos Oudenaarde op zondag 22 oktober het starschot van de bouw van haar nieuw rugbycomplex. De rugbyclub plant een nieuw clubhuis en twee volwaardige terreinen tussen de Abraham Hansschool in de Aalststraat en de Schelde. (AVB)

De Rhinos zijn op vijftien jaar uitgegroeid tot een van de succesvolste rugbyclubs van Vlaanderen. Zowel de dames als de heren spelen al een aantal jaren mee aan de top in tweede nationale en dit seizoen richtte de club zelfs een tweede damesteam op. “Ondertussen telt onze club zo’n 200 spelers”, legt voorzitter Bruno Cruyt uit. “Op de stedelijke sportterreinen beschikken we momenteel maar over één veld, wat veel te weinig is. Het is dan ook de hoogste tijd dat we verhuizen. Met een eigen stek zullen we ons zowel sportief als financieel een voordeel doen. Ouders, supporters en sympathisanten zullen al sneller eens nakaarten in een warme en gezellige bar en dat geld kunnen we opnieuw investeren in onze club.”

Om de bouw van het clubhuis en de terreinen te financieren heeft de club de afgelopen jaren een spaarpotje aangelegd en rekent het ook op een deel subsidies van de stad en Sport Vlaanderen. Daarnaast wil het ook met de actie ‘Koop een steen’ een deel van de nodige fondsen binnenhalen. “We geven aan iedereen de kans om voor slechts 100 euro zijn of haar eigen steen te kopen. In ruil daarvoor krijgt iedere koper een certificaat én wordt zijn of haar naam vereeuwigd op de muur van het clubhuis.”

Op zondag 22 oktober zet de rugbyclub een feestnamiddag op poten om de steunactie in de kijker te zetten. Die begint om 13 uur met de thuiswedstrijd van de White Rhinos — het tweede team — tegen BUC Saint-Josse. Om 15 uur is het dan de beurt aan de Black Rhinos. Na die wedstrijd, om 17 uur, vertrekken spelers, supporters en sympathisanten in stoet van het terrein aan de Rode Los via de fietsersbrug naar de nieuwe terreinen aan de Aalststraat. Daar volgen enkele toespraken van vertegenwoordigers van het stadsbestuur, het GO! Oudenaarde en de rugbyclub zelf. Rond 18.30 verhuist het gezelschap naar brouwerij Liefmans voor een receptie waar het concept van de ‘Koop een steen’-actie nog eens uit de doeken wordt gedaan. Om 20.30 uur volgt dan de loting van de ‘Gouden steen’. “Van alle eigenaars die al een steen kochten of de middag zelf er eentje zullen bestellen, loten we een winnaar wiens naam in het goud op de muur komt. Iedereen is uiteraard welkom om er een leuke namiddag en avond van te maken en op die manier onze club te steunen.”

Wie de Rhinos wil steunen, zowel particulier als zelfstandige, kan contact opnemen via bestuur@rugby-oudenaarde.be.

Alain Vanden Bossche

X