Richa Michelbeke schenkt winst weg na thriller

22366642_904331079715509_1108430895486204279_n

Michelbeke, 10/10/2017 – Richa verloor met 2 – 3 van Gent, ondanks 5 wedstrijdballen. Ook de scheidsrechter speelde een opvallende rol. (BB)

Met de sterk vernieuwde ploeg mocht Richa als opener van het seizoen meteen aantreden in een topmatch tegen de buren uit Gent.   Set 1 ging gelijk op tot 18/18 maar dan maakte Richa enkele fouten en scoorde Gent. Set 2 zag beide ploegen om beurten scoren, 5/2 en 7/12 maar bij 22/21 waren het de nieuwkomers Catry, Stragier en Radovic die set afmaakten, 25/21. In set 3 maakte Michelbeke echt indruk, 7/0, 12/3 en 16/6 . Gent repliceerde nog 18/12 maar moest buigen met 25/18. In set 4 werd het nog 8/5 voor de thuisploeg maar dan was Gent via VD Wiele,Nosekova en Flament niet te houden, 11/19, 12/21 en 18/25.  Een set zoals de 5de maakt men zelden mee. Richa begon sterk, 8/3 en bij 11/7 wenkte de winst. Maar de fouten werden groter en groter, toch was er bij 14/12 een 1ste matchbal. Nadien kon Richa 5 matchballen niet verzilveren en was de 3de matchbal van Gent bij 20/21 de goede. Dit evenwel na een blunder van de scheidsrechter die eerst de fase afsloot met een signaal en de bal aan Richa toewees. Hevig protest van Gent deed hem van mening veranderen en dat was het einde van een aantrekkelijke match die Richa nooit mocht verliezen. Conclusie: Richa heeft zeker zijn start niet gemist en sterker dan vorig seizoen en dat moet de ploeg moed geven.