Ontdek zaterdag de trage wegen van Herzele

8855100_orig.jpg

Herzele, 12/10/2017 –  Op  zaterdag 14 oktober  organiseert de werkgroep Trage Wegen Herzele twee begeleide wandelingen in Steenhuize in het kader van de  Dag van de Trage Weg. Er wordt ook  een nieuw toegankelijk gemaakte trage weg ingewandeld.

Dankzij de medewerking van de groendienst van de gemeente werden de paden langs het uitgestippelde parcours grondig onder handen genomen. Bijzondere aandacht gaat naar het trac é van de oude trambedding op grondgebied Steenhuize (private weg die toegankelijk werd gemaakt voor het publiek), een heropende kouterweg tussen Sint-Lievens-Esse en Steenhuize, de paden in het Schauwbroek en de SW49 waar een nieuwe rustbank werd geplaatst en het verdwenen kappelletje in herinnering wordt gebracht.  De vzw Arpia is bereid gevonden om voor de gelegenheid van de Dag van de Trage Weg een kunstwerk van Sylvie Janssens te verplaatsen van de Trambaan naar het natuurgebied Schauwbroek.

Beide wandelingen (een erfgoedwandeling van 6 km en een landschapswandeling van 9 km) worden begeleid door leden van de werkgroep. De korte wandeling door het centrum van Steenhuize is toegankelijk voor kinderwagens en focust op het erfgoedverleden van de deelgemeente. De langere wandeling maakt een grote bocht rond de deelgemeente via onverharde paden. De gidsen staan stil bij de natuurwaarde, de erfgoedwaarde en de belevingswaarde van het landschap en de trage wegen. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Geïnteresseerden die niet kunnen meewandelen om 14u, kunnen tot 17u in Zaal Sint-Katharina een wandelkaart afhalen waarop de wandelingen zijn afgedrukt.

Praktisch

Start: Zaal Sint-Katharina, Bergestraat 7, Steenhuize

Aanvangsuur begeleide wandelingen: 14u

Einde voorzien om 17u en 18u

Meer info over de Dag van de Trage Weg: www.dagvandetrageweg.be

De werkgroep Trage Wegen Herzele is bereikbaar op chris.l.desmedt@gmail.com, 0475 85 02 06

X