SAMSUNG CAMERA PICTURES

“Omer Wattez geeft niets om watersnood en wil alle bewoning langs de oever van de Dender weg”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Geraardsbergen, 13/10/2017 – De werken aan stuw werden stilgelegd na een klacht van milieubeweging Omer Wattez. Burgemeester Guido De Padt is ziedend.

Omer Wattez legde met succes een klacht neer bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De bouwvergunning werd ingetrokken. “Zich verzetten tegen ingrepen die de mensen in hoge mate kunnen vrijwaren van overstromingen en van heel veel leed, is bijna niet te vatten”, reageert De Padt. “Het Milieufront Omer Wattez (MOW) speelt hier een heel gevaarlijk spel, want in de huidige stand van de werken zal het gevaar op watersnood in hoge mate toenemen. Ook stroomafwaarts Geraardsbergen zal dat het geval zijn. Op enig mededogen moeten de mensen niet rekenen, want MOW ijvert er juist voor dat alle bewoning langs de oevers van de Dender zou verdwijnen. Om volop ruimte te cre ëren voor de fauna en de flora. Weg met de mens, leve de waterplant en -kever. Of hoe een fundamentalistische natuurvereniging die het MOW volgens mij is, zich op geen enkele wijze bekommert voor de kommer en kwel van de gewone burger.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES