Vandaag, trage wegen wandeling in Munte

DDL tragewegen wandeling munte ter velde (3)

Munte, 15/10/2017 –  Voor het derde jaar op rij organiseert de gemeente een wandeling op de Dag van de Trage Wegen. Dit jaar vindt die vandaag 15 oktober plaats, in Munte.  (DDL)

Het Munteplein is het vertrek- en aankomstpunt. Start om 10 uur en de wandeling duurt een uurtje. Achteraf krijgen de wandelaars een drankje aangeboden. Wat de wandeling bijzonder maakt, is de passage door het domein van het kasteel van Munte: in de voormiddag wordt de centrale dreef opengesteld, zodat door een van de oudste en meest waardevolle bossen in de wijde omgeving kan gewandeld worden. Tijdens de wandeling wordt het beeld ‘De Muntenaar’ ingehuldigd aan het kruispunt Biest — Torrekensstraat. Na de wandeling vindt ook de prijsuitreiking plaats van de actie ‘Cre ëer het mooiste bloeiend hoekje’ van de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met de gemeente.

 

 

X