VGO niet opgewassen tegen sterk spelend Denderhoutem

IMG_1590

Gijzenzele, 18/10/2017 – Voorwaarts Gijzel Oosterzele — SK Denderhoutem   2   – 5. Een fel gehavend Voorwaarts Gijzel Oosterzele (het miste 5 basisspelers wegens blessure, schorsing) botste gewoon tegen een sterkere tegenstander. SK Denterhoutem pakte uit met modern powervoetbal , heerlijke goals van Nils Van Poelvoorde (3), Wesley Van Den Borre en Yorgen Borgenon. Lorenzo Berwouts scoorde voor VGO. (R 17).

Na een mistasten van doelman Jens Dirinck klom SK Denderhoutem al snel op voorsprong (3’: 0 — 1). De bezoekers blijven veel druk zetten. VGO krijgt via Arno Audoor een mooie kans, de goede mogelijkheid op de 1 — 1 wordt niet verzilverd. SK Denderhoutem blijft druk zetten en trekt zijn dominantie gans de wedstrijd door. SK bleef bressen slaan, liet de bal rustig gaan. Na de vroege goal sloeg SK voor de rust nog tweemaal toe via uitblinker Nils Van Poelvoorde. Bij de rust 0 — 3. De match is gespeeld na 45 minuten.

Na de rust hebben de bezoekers zoveel vertrouwen dat ze de wedstrijd rustig kunnen uitspelen. VGO kan SK Denderhoutem echt geen duimbreed in de weg leggen. Het VGO team probeert wel, de kansen blijven schaars. De SK — defensie houdt moeiteloos stand. Denderhoutem, fysiek en mentaal op niveau, bleef gans de match de wet dicteren. Het elftal is uitgekookt en in balbezit speelden de bezoekers een perfecte wedstrijd. Uitblinker Nils Van Poelvoorde (schitterende goals), Wesley Van Den Borre en   Frank Taptchou Kouarnou (sterk opvallend) brengen met hun tomeloze inzet veel vuur in het spel van SK Denderhoutem. Voor de neutrale voetballiefhebber een lust om naar te kijken. Voor de fans van Voorwaarts Gijzel Oosterzele een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten. De score had nog hoger kunnen oplopen, na zijn foutje in de beginfase pakte doelman Jens Dirinck nadien uit met knappe reddingen. Tegen de geoliede machine van SK Denderhoutem was weinig opgewassen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele moest een noodploeg bovenhalen en had niet het minste verhaal tegen de 2 — 5 afgetekende winst van SK Denderhoutem. De bezoekers stonden honderd procent gemotiveerd aan de aftrap. Dat merkte iedereen. Het elftal straalt zekerheid uit, de verdediging en middenveld staan als een huis, en voorin — vooral met Nils Van Poelvoorde — klasse in de aanval. Toegegeven, VGO zit in de hoek waar de klappen vallen. Een aantal sterkhouders zijn momenteel niet inzetbaar. Voorwaarts Gijzel Oosterzele begon uitstekend aan het seizoen ( 6 — 2), maar die goede start heeft nu plaats gemaakt voor de harde realiteit. De komende uitwedstijden tegen Kluisbergen en Winnik worden superbelangrijk. Snel vertrouwen opdoen en punten sprokkelen is de boodschap. Uiteraard was de 2 — 5 nederlaag tegen Denderhoutem ontgoochelend, voor het bestuur, de coaches, de spelers, de fans. Het bewijst toch ook dat er nog een grote betrokkenheid heerst binnen de club. Het worden geen gemakkelijke matchen in en tegen Kluisbergen en Winnik. In tweede provinciale bestaan geen ‘simpele’ wedstrijden meer.