Schoolomgeving De Groene Poort veiliger

img_20171018_1423411167278740.jpg

Zottegem, 18/10/2017 – De wegenwerken aan de basisschool ‘De groene Poort’ aan de Lilarestraat in St.-Maria-Oudenhove, zijn achter de rug. Alles is vlot verlopen. Er werd een breder voetpad en een versmalde rijweg voorzien. Het voetpad lijkt voldoende hoog om ‘snel effe voorbij steken’ (en een kind van het voetpad maaien) tegen te gaan.

St Maria Oudenhove kerk - IMG_0332.jpg

In dit landelijke dorp kan je nog ongestoord van de natuur genieten. Hier mag je nog ravotten langs weiden en velden. De basisschool heeft een goeie reputatie opgebouwd en kinderen komen vaak te voet langs de ‘ketses’ (onverharde doorschietwegen) die tussen de huizen lopen. Aan de voorkant van de school werden bredere voetpaden aangelegd en werd de doorgang voor auto’s dermate versmald dat er niet meer dan één voertuig langs kan. Dat moet in de toekomst gevaarlijks situaties vermijden.

SjK

X