Virtual Reality? Een adres: bibliotheek Zottegem

VR Bib 4

Zottegem, 18/10/2017 – Het Zottegemse bedrijf holodeck.graphics installeerde een zogenaamde VR-lounge in de bibliotheek.

In de VR-lounge kunnen bezoekers van de bibliotheek de virtuele wereld gaan verkennen. Het is een initiatief van Route 42, het collectief van bibliotheken waar ook de bibliotheken van Geraardsbergen, Lierde, Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Oosterzele deel van uitmaken. De VR Lounge blijft nog tot het einde van het jaar in Zottegem, daarna zijn de andere bibliotheken aan de beurt. In de VR Lounge kan je de virtuele bril gebruiken voor een Virtual Reality initiatie en kan je ook idee ën achterlaten voor VR-apps die de bibliotheek bij genoeg aanvraag dan kan aankopen. Met zo’n betalende app kan jij bijvoorbeeld een museum in het buitenland gaan bezoeken.   In het najaar organiseert de bib ook workshops waar je leet om een 360 ° filmpje te maken dat je in staat stelt om je eigen virtuele wereld te cre ëren.

Meer info

Bibliotheek Zottegem

Holodeck.graphics

Regiobib Route 42

X