Jongeren voor een dag agent in Brakel

DSC02837

Brakel, 20/10/2017 – Gisteren maakten drie jongeren bij politie Brakel kennis met de dagelijkse politiewerking.

Het initiatief kaderde in het YOUCA-project waarbij jongeren worden ingeschakeld in het werkveld. Hun loon wordt doorgestort naar een goed doel, het Salvadoraanse jongerenproject van Trias ngo. De jongeren namen vingerafdrukken van elkaar, kregen  uniformstukken aan die worden gebruikt voor de handhaving van de openbare orde (Gentse Feesten, voetbal, Rock Werchter, … ), maakten kennis met het wagenpark en ‘sloten’ ze elkaar op in onze cellen. In de namiddag gingen ze, samen met enkele collega’s, het terrein op. Ze gaven inwoners tips om hun woning te beschermen tegen inbraken en hun voertuigen op een zodanige wijze achter te laten opdat ze de kans op een inbraak in hun voertuig verkleinen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X