Jongeren voor een dag agent in Brakel

DSC02837

Brakel, 20/10/2017 – Gisteren maakten drie jongeren bij politie Brakel kennis met de dagelijkse politiewerking.

Het initiatief kaderde in het YOUCA-project waarbij jongeren worden ingeschakeld in het werkveld. Hun loon wordt doorgestort naar een goed doel, het  Salvadoraanse jongerenproject  van Trias ngo. De jongeren namen vingerafdrukken van elkaar, kregen   uniformstukken aan die worden gebruikt voor de handhaving van de openbare orde (Gentse Feesten, voetbal, Rock Werchter, … ), maakten kennis met het wagenpark en ‘sloten’ ze elkaar op in onze cellen. In de namiddag gingen ze, samen met enkele collega’s, het terrein op. Ze gaven inwoners tips om hun woning te beschermen tegen inbraken en hun voertuigen op een zodanige wijze achter te laten opdat ze de kans op een inbraak in hun voertuig verkleinen.

X