Oosterzelenaars, we mogen best fier zijn op onze bloedeigen harmonie Con Animo

2017 10 20 oosterzele herfst concert con animo (6)

Scheldewindeke, 29 oktober 2017. De Koninklijke Muziekvereniging Con Animo lokte op vrijdag 20 oktober en zaterdag 21 oktober een ruim publiek naar het GC De Kluize in Scheldewindeke. De Oosterzeelse cultuurtempel was tweemaal aardig volgelopen voor het concert ‘In Good Company’. Na afloop was iedereen het eens: de harmonie Con Animo loste alweer eens de hoge verwachtingen in. Ronduit een zalig concert. Dit is wauw. (R 17, foto’s DDL).

De 61 muzikanten van Con Animo trakteerden het publiek op een heel genietbare avond. Het publiek bleef genieten van het concert ‘In Good Company’. Het was na het eerste nummer al snel duidelijk dat Con Animo de theaterzaal ging inpalmen. Met ‘Pastime with Good Company, Alpina Saga, Theme from Jurassic Park, Aladdin, Port of Amsterdam, Beautiful That Way, Sebastian (top), Big Spender, Tintin: Prisoners of the Sun, Waltz N ° 2, Jan Klaassen de Trompetter, Up Where We Belong (kippenvelmomenten), Malle Babbe en Bandology’, klonken alle nummers prachtig. In het concert was ook een belangrijke rol weggelegd voor zanger Peter Versluys en zangeres Bie Van de Casteele (wat een stem!). Een extra element dat het hemels avondje nog onvergetelijker maakte. Con Animo veroverde moeiteloos de sympathie van het publiek. De harmonie Con Animo heeft met dirigent Bart Van Der Strieckt en presentator Dirk Haenebalcke twee goudhaantjes in huis. Een tomeloze inzet en een groot hart voor ‘hun’ muziekvereniging. Bart Van Der Strieckt dirigeerde in stijl en klasse, presentator Dirk Haenebalcke focust zich op de essentie: het maken van uitstekende bindteksten, hij steekt er blijkbaar veel tijd in. Gevoel voor humor. Puur en goed. Heeft nog energie te over. Een knappe scenografie. Vanaf augustus werkt er keihard gewerkt, niks aan het toeval overgelaten. De strenge dirigent zorgde ervoor dat Con Animo alweer een hoog niveau haalde. De harmonie Con Animo blijft zijn limieten verleggen.

Het publiek bleef in de ban van het concert ‘In Good Company’. Het concert was gepolijst, evenwichtig en mooi uitgebouwd en ingedeeld in twee blokken. Een optreden van Con Animo is vooral luisteren, kijken en genieten. Het aandachtig en gedisciplineerd publiek kreeg een perfect ‘crescendo’ opgebouwd concert. Het publiek bedankte meermaals met een warm applaus. De dirigent, het bestuur met voorzitter Pieter Vermassen op kop, de indrukwekkende groep muzikanten van Con Animo gaan op zoek wat hun muziek zo uniek maakt: de tomeloze inzet voor muziek. Met ‘In Good Company’ boekte de Oosterzeelse muziekvereniging een mooi succes (vorig jaar vierde Con Animo haar tiende verjaardag en de 175 ste verjaardag van de fusievereniging Sint — Cecilia Oosterzele en Sint — Martinus Balegem, R 17). Voorzitter Pieter Vermassen hield een hartverwarmende speech en Karel De Clercq had namens Con Animo woorden van dank voor presentator Dirk Haenebalcke, zangeres Bie Van De Casteele, solist Peter Versluys, dirigent Bart Van Der Strieckt, het publiek.
Vorige jaren schreven we tot vervelens toe: ‘Con Animo had een staande ovatie verdiend’. Na de voorstelling op vrijdag veerde (eindelijk) een ruim deel van het publiek recht. De ovatie was welverdiend. ‘In Good Company’ is met de grootste onderscheiding geslaagd.
                                                                                                                                                                                                                                               
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle
X