Heemkring Oosterzele huldigt Etienne De Block

DDL moortsele heemkring erevoorzitter schap(2)

 

Oosterzele, 29/10/2017 –  Sinds vorige zondag mag Etienne De Block (77) zich officieel Erevoorzitter van Heemkring Moortsele noemen. De huidige bestuursploeg wuifde hem op passende wijze uit na 41 jaar actief lidmaatschap. Etienne stond in 1976 mee aan de wieg van de vereniging die momenteel instaat voor de organisatie van de winter- en zomerkermissen in Moortsele. (DDL)

Eerst al bestuurslid en later gedurende 20 jaar als voorzitter zette ‘meester Etienne’ de bakens uit voor het feestelijk dorpsleven. Als (ex-)hoofdonderwijzer lag dit hem – en nu trouwens nog altijd –    na aan het hart. Toen hij in 2006 het voorzitterschap doorgaf bleef hij trouw present op alle vergaderingen en activiteiten. Tot hij dit voorjaar besliste afscheid te nemen als bestuurslid. Etienne en zijn echtgenote Trees werden door het Heemkringbestuur getrakteerd op een verrassingsbrunch in caf é Plankierke in Moortsele. Het feestvarken blikte in zijn speech terug op de meer dan 40 jaar verenigingsleven en kruidde zijn verhaal met anekdotes.

Uit erkentelijkheid voor zoveel jaren inzet bedacht het huidige bestuur een ludiek symbolisch geschenk. Bezoekers van Heemkringactiviteiten zullen vanaf heden het ‘etienneke’ op de drankkaart aantreffen: een jeneverglaasje voor de helft gevuld met de geestrijke drank en voor de helft met cola. Een brouwsel dat Etienne voor zichzelf prepareerde naarmate de kermisavonden vorderden. Bij het nuttigen van de etiennekes zal wellicht ook vaak worden teruggedacht aan de legendarische zin waarmee Etienne elke vergadering afsloot: “Veur al wie da naar uis goat, wel tuis!”

Tekst en foto’s Danny De Lobelle

X