19-jarige bestuurder ongeval met vlucht in Herzele belde zelf naar politie

logo_politie_3

Herzele, 31/10/2017 – De chauffeur van het ongeval met vlucht was een 19-jarige man uit Herzele. Hij belde kort na het ongeval zelf naar de politie om zich aan te geven.

Het ongeval gebeurde gisteren omstreeks 19u45 in de Stationsstraat. Een voetganger werd aangereden door een voertuig.  De bestuurder van het voertuig nam hierop de vlucht. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.  De bestuurder, een 19-jarige man uit Herzele, belde heel kort na het ongeval naar de politiediensten om zichzelf aan te geven.  Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige was het ongeval voor de bestuurder onvermijdelijk. De man reed niet te snel en was niet geïntoxiceerd of onder invloed van verdovende middelen.  Het slachtoffer, een 61-jarige man van Franse nationaliteit uit Herzele, verkeert niet langer in levensgevaar.