Wereld viert feest in Zottegem!

20171026_203457.jpg

Zottegem, 31/10/2017 –  Op 18 november organiseert de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking zijn tweede wereldfeest in het PTI van Zottegem.

Om 18u30 start de avond met een panelgesprek over migratie met migranten die wonen in Zottegem ( Thuis in Zottegem) en in de wereld ( Thuis in de wereld). We spreken over leven in een vreemd land. Zowel over toekomen bij ons als toekomen in een ver land. Over hoe het is een leven op te bouwen in een vreemde omgeving. Wat gaat makkelijk , wat is moeilijk of aarts moeilijk?

We spreken met 4 immigranten (Bosni ë, Syri ë, Kazachstan, Soedan) ter plaatse en 2 emigranten ( Tanzania, Rwanda) via skype onder leiding van Guy De Clercq van Radio mfm. Dit is life te volgen via facebook:”Zottegem, je moet het zien om te geloven”.

Om 20u bij het wereldsmakenfestijn kunnen we 16 gerechten en 8 desserts aanbieden uit 8 verschillende landen ( Zuid Afrika, Senegal, Kameroen, Palestina, Zuid Amerika, Azi ë, Kenia, Wereldkeuken). Je kan geen keuze maken vooraf, enkel de avond zelf. Alles is berekend op 240 mensen. Bestel tijdig uw kaart (12 euro) via email: devuystkarel@gmail.com of ga ze afhalen op de dienst toerisme van de stad Zottegem.

Onze “langste tafel” staat klaar om aan te schuiven, volgens aankomst. Op deze wijze bevorderen we de kans om in gesprek te gaan met mensen (mogelijks van een andere nationaliteit) en bovendien zullen onze sprekers van het panelgesprek regelmatig tussen schuiven om hun verhaal nog persoonlijker te delen.

De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door M élange Unique en DJ Mixcloud.

De avond is het slotfeest van de week van de verdraagzaamheid die jaarlijks georganiseerd wordt door de stad Zottegem. De opbrengst gaat integraal naar het consortium 12 — 12 ter leniging van de hongersnood in de getroffen Afrikaans Sahellanden. De leden van de gros zijn zeer actieve comitees die een bepaald land steunen met een eigen organisatiestructuur: Cunina, Loïse, Kisangani, Xavi Indie, Vrienden van Kikukwe, Toogal, Born in Afrika, Boll é Boll é, Atheneum . Andere leden zijn lid van overkoepelende organisaties zoals Trias, Broederlijk delen, Wereldsolidariteit, Wereldwinkel, Fairtrade en 111111.

X