Theaterliefhebbers worden verwend in Cultuurcentrum Zoetegem

TipsAndTricksPhilipVanOotegem (3).jpg

09/11/2017 –  Naast de wekelijkse filmvertoningen, succesvolle muziekproducties en fijne humorvoorstellingen biedt CC Zoetegem ook graag een podium aan theatertalent. En hoe! In november krijgt de theaterliefhebber maar liefst twee topvoorstellingen aangeboden.

Op donderdag 16 november speelt de Duits-Palestijnse Sarah Eisa haar monoloog Tips & Tricks. Met haar eigen ‘scattered identity’ als vertrekpunt vertelt ze een verhaal over migratie in een ‘global society’. Want wat is thuis? Via jeugdherinneringen, filosofen en schrijven probeert ze een antwoord te vinden op deze vragen.

Tips & Tricks hanteert het register van een TED talk: sympathie, humor, audiovisuele prikkels en veel data. De prestatie van Eisa als actrice is indrukwekkend. En dat alles met live harpmuziek. In een kleine, intieme theatersetting.

En er is meer. Op donderdag 23 november speelt Dimitri Leue Vanbinnen bang vanbuiten. Een operazangeres met smetvrees sluit zich op. Haar trippende regisseur wil alleen haar als Aïda. In een poging om haar te overtuigen om mee te spelen, worden ze verliefd op elkaar. Maar liefde wordt ingewikkeld als je miljoenen bacteri ën ziet.

Na het ‘Lortcher-syndroom’ en ‘De diepte van het Dal’ is het derde deel van Leue’s drieluik over de wondere wereld van de psyche een liefdesverhaal dat te kampen heeft met angsten en psychoses. Teder verteltheater, sensuele beelden, oorstrelende muziek. Een meesterwerkEen monoloog met vier: twee muzikanten, een operazangeres en een acteur.

Meer info en tickets voor beide voorstellingen kan je vinden op www.cczoetegem.be. Tickets reserveren kan zowel online, als via de UITbalie (09 364 69 33 of uitbalie@zottegem.be)