Geraardsbergen kweekt politiek personeel

1 (1).jpg

15/11/2017 –  De derdejaars uit de ‘Humane Wetenschappen’ van het KA Geraardsbergen brachten in het kader van het vak ‘Cultuurwetenschappen’ een bezoek aan het stadshuis waar ze een uitgebreide toelichting kregen over de gemeentepolitiek van burgemeester De Padt en de communicatieverantwoordelijke van de gemeente.

Deze kennis over lokale politiek en jeugdwerking komt breedvoerig aan bod in het vak ‘Cultuurwetenschappen’. Na een interactieve infosessie in het jeugdhuis maakten de leerlingen actief kennis met de mogelijkheden om te participeren in de jeugdwerking van Geraardsbergen. Later kropen de leerlingen zelf in de huid van een gemeenteraadslid via het simulatiespel ‘Kracht van je stem’. Opgedeeld in vier partijen werken ze enkele concrete plannen voor het stadsbeleid uit en probeerden ze een meerderheid te vormen in hun virtuele gemeenteraad. Politieke keuzes maken op een democratische manier, met het oog op de belangen van de bewoners en een beperkt budget bleek niet zo makkelijk als de leerlingen vooraf hadden gedacht!

 

X