Nieuwe sociale huurappartementen in Ninove

SORI0010.jpg

15/11/2017 –  In de  Witherenstraat in Ninove heeft de Sociale Huisvestingsmaatschappij Ninove – Welzijn de symbolische eerste steen van hun vijftien appartement tellend bouwproject gelegd. (SR)

Deze 15 appartementen zijn gelijkwaardig aan de 45 andere huurappartementen die er reeds gebouwd zijn. Osk-ar architecten uit Dilbeek kreeg de opdracht om in deze blok één appartement te voorzien dat volledig aangepast is voor een rolstoelgebruiker. Er werd tevens ingespeeld op de nood aan parkeergelegenheid en ze zullen dus ook 8 garageboxen gebouwd worden. Het is opnieuw bouwonderneming Damman NV uit Dilbeek die de opdracht -na een vergelijkend onderzoek- binnenhaalde en dit voor het bestelbedrag van €1.671.281,00.
“Met dit project verhoogt onze maatschappij zijn aandeel sociale huurentiteiten en hopen we mensen die nood hebben aan een dergelijke huisvesting te kunnen helpen. We blijven inzetten op kwaliteitsvolle woningen die duurzaam van aard zijn. Binnenkort wordt ook de stedenbouwkundige aanvraag voor de infrastructuurwerken ingediend, zijnde de openbare parking en de aanleg van het park. Ninove-Welzijn zal dit na afwerking kosteloos overdragen aan stad Ninove.”
Sophie Richez.
X