Tweede leven voor Van Den Borres Molen

Molenaar 1.jpg

15/11/2017 – De plannen van de jonge molenaars Simon De Boever en Thomas Piens met de Van Den Borres Molen in Strijpen werden onlangs goedgekeurd door de dienst Onroerend Erfgoed.

Ze kochten de molen twee jaar geleden nadat de laatste broer De Muyter was overleden. Het was zijn grootste wens dat de molen in handen zou komen van een jonge molenaar. Simon en Thomas zijn dus de geknipte kandidaten om de molen een tweede leven te geven. Simon bouwde eigenhandig een woonhut waar hij zal in wonen terwijl hun plannen werkelijkheid worden. Die vari ëren van een volledig operationele molen tot een bakkerij, een belevingsruimte en een caf é. “Bedoeling is om de molen en de site open te stellen voor het publiek”, klinkt het. Wordt ongetwijfeld vervolgd! Nu al zijn er regelmatig activiteiten die een bezoek aan de molen meer dan waard zijn.