Vrijwilligers planten boomgaard in Lierde

2017-11-18_dvdn_Parkbos-Uilenbroek_DDecleyre(1).jpg

20/11/2017 – 15 vrijwilligers plantten zaterdag en zondag een boomgaard in het Nauw in Lierde.

Tijdens de jaarlijkse ‘Dag van de Natuur’ steken vrijwilligers de handen uit de mouwen voor meer en betere natuur. In heel Vlaanderen worden er in het weekend van 18 en 19 november diverse activiteiten ingericht. Zo ook te Lierde.

Niet minder dan 15 vrijwilligers van Natuurpunt reservaat Parkbos-Uilenbroek en de Jeugdbond voor Natuur en Milieu plantten zaterdag in samenwerking met lokale bewoners een boomgaard aan ter hoogte van het Nauw. Ouderwetse boomstamboomgaarden vormen stapstenen in het landschap waar diverse planten en dieren een onderkomen vinden, zoals de sleedoornpage (een dagvlinder), het steenuiltje en wie weet de iconische eikelmuis of ‘fruitratje’ in de volksmond. Later wordt nog een poel aangelegd ten behoeve van de salamanders.

Deze actie werd gesponsord door de provincie Oost-Vlaanderen in het kader van het project ‘Gestroomlijnd Landschap Terkleppebeek-Ophasseltbeek’. Om het valleilandschap te versterken, stimuleert de provincie samen met het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen de realisatie van nieuwe landschapselementen zoals het aanplanten van boomgaarden, heggen, houtkanten, bomenrijen of het aanleggen van een poel. Hiervoor worden nog meer locaties gezocht, meer info op  https://goo.gl/x4TSoL

(bron: de Vrienden van het Uilenbroek)