K.OLSA Brakel-RC Harelbeke 3-2 – Hattrick Achahbar

DSC_0817

22/11/2017 – De wedstrijd tegen het tweede geklasseerde Harelbeke begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van de vader van OLSA speler De Coene.

De wedstrijd was amper een paar minuten oud toen de thuisploeg de score opende. Lambrecht bereikte met een snel genomen inworp Achabar, de Brakelse spits ging door op snelheid en schakelde net voor de grote rechthoek zijn laatste opponent uit om dan uit te pakken met een mooie plaatsbal in de verste hoek. 1-0 na 2’. De OLSA honger was nog niet gestild. Hebbelinck kon een uittrap van doelman Degrendel onderscheppen, hij stuurde de bal richting Achabar die opnieuw uitpakte met een geplaatst schot net naast de doelpaal. 2-0 na 9’. Op het kwartier werd Hebbelinck het straatje ingestuurd, zijn schot belandde in het zijnet. Het Brakelse spel werd onzuiverder, de bezoekers kwamen meer in de wedstrijd. Vanneste zette voor vanop links, Descheemaecker kon totaal vrijstaand binnenkoppen. 2-1 na 20’. De Harelbeekse spits had zin in meer. Eerst ging zijn schot voorlangs maar op het halfuur bracht Descheemaecker zijn ploeg langszij toen hij Brakels slecht uitspelen vanuit een scherpe hoek afstrafte. 2-2 na 29’. Wie dacht dat de thuisploeg in de touwen hing had het verkeerd voor. Bogaert lanceerde Achahbar die Degrendel probeerde te verschalken met een lob. De bezoekende keeper kon de bal in eerste instantie nog afweren, maar Achahbar kende in de rebound meer geluk en scoorde zijn derde doelpunt in een halfuur tijd. 3-2, 32 minuten gespeeld. Na voorbereidend werk van Pauwels knalde Hebbelinck tegen de vuisten van Degrendel.

Ook in de aanvangsfase na de pauze waren er kansen voor beide ploegen. Pauwels bracht Achahbar in stelling die zijn schot via een verdediger naast zag gaan. De daaropvolgende corner viel voor de voeten van Bogaert die in één tijd op doel trapte, Degrendel haalde de bal uit de benedenhoek. Bij de daaropvolgende Harelbeekse tegenprik kwam Brakel goed weg toen ex OLSA’er Cremers alleen op doelman Otte afging maar voorlangs besloot. Met nog goed een kwartier te spelen moesten de bezoekers met z’n tienen verder toen Pyck een tweede gele kaart onder de neus kreeg. Haezebroeck trapte op doel, Degrendel koos de goede hoek en bracht redding. Aa de overzijde kopte Selmani op aangeven van Cremers over. Bij de thuisploeg werden ondertussen Delie, Ringoot en Van Den Bossche in de strijd gegooid. In de slotminuut rukte Makonga Tara op, hij stak de bal door richting Delie die Degrendel op zijn weg vond zodat de stand niet meer veranderde.

Komende zaterdag trekt OLSA op bezoek bij Mandel United.