De Zatten Uil wint de 1ste bierquiz Gijzelaarke

DDL 1ste bier quiz gijzenzele winnaars (1)

25/11/2017 –  De organisatoren waren blij met de opkomst van 10 ploegen van telkens vier deelnemers voor hun eerste bier quiz.

DDL 1ste bier quiz gijzenzele 3de plaats (2)

Het ging er gezellig aan toe en daar voor deden ze het,   met daar maast je kennis van het Belgisch bier bijschaven. De ploeg namen waren al even speciaal,  De Pony’s, Kellie Verbier, Sas En De Ouwe Duikers, Beduveld, Koeketiene, De Zatten Uil, Dreamteam nv, Massagesalon chez Jos é Dusauchois, De quiztenbiebers en Schultenbräu streden in 8 rondes van 10 vragen om de titel beste kennis van het BIER. En de supporters kwamen hun ploeg ook aanmoedigen. De ronden waren opgedeeld in thema’s,  Typisch Belgisch, Brouw technisch, Geschiedenis, Abdijbieren, Bekende personen in brouwerswereld,   Bieren in het buitenland, Vreemde talen in de brouwerij en tenslotte de Fotoronde (herken het bieretiket) Tijdens de verschillende rondes werden er ook twee biertjes en een abdijkaas gedegusteerd, waarbij het rauchbier van het Duitse Bamberg het meeste wenkbrauwen deed fronsen, met zijn uitgesproken (gerookte smaak).

De winnaars van de quiz waren De Zatten Uil ( Dirk, Patrick en Dirk) , die Het Sas en De Ouwe duikers vooraf gingen en het podium werd compleet gemaakt door Massagesalon chez Jos é Duchauchois. Dit is voor herhaling vatbaar.

Danny De Lobelle.