Chansonnière Leen Persijn in GC De Kluize Scheldewindeke

DDL scheldewindeke ma&p noot (4)

25/11/2017 – We kunnen niet genoeg onderstrepen hoe lovenswaardig het initiatief is van MA&P om op zaterdag 2 december in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke een concert te organiseren voor het goede doel ‘Het Scheldeoffensief’ uit Merelbeke. MA&P presenteert de veelzijdige Leen Persijn. Ze brengt eigen liederen en covers. (R 17, foto’s DDL).

MA&P staat voor Music Amusement&Intertainment Performances en organiseerde voor het goede doel al concerten met Jo Lemaire, het Brussels Chamber Choir, Marijn De Valck, Riguelle zingt Brel. Op zaterdag 2 december 2017 is het weer zo ver! Een nieuwe artieste, een nieuw goed doel, een nieuw MA&P event! Onze bloedeigen Leen Persijn, die de vorige events in stijl presenteerde, mag zich nu met ‘Als de noot het hoogst is’ zelf uitleven op het podium. Veelzijdige Leen Persijn brengt een bloemlezing van eigen liederen en covers. Ze wordt geruggensteund door Patrick De Smedt (piano), Eddy Peremans (gitaren), Dirk De Schoenmaker (multi-instrumentalist). Ma&P toont dit keer een groot hart voor ‘Het Scheldeoffensief’ uit Merelbeke. Dit gespecialiseerd theaterlabo heeft als doel een poule op te bouwen van acteurs met een beperking om inclusieve theatervoorstellingen te produceren voor een breed publiek.

Het Scheldeoffensief

Begin 2017 nam Frank Dierens samen met An Van Den Bergh, stafmedewerker sociaal-artistiek werk bij Demos, het initiatief om een inclusief theaterlabo op te richten. ‘Het Scheldeoffensief’ wil goesting en talent voor theater bij mensen met een beperking opsporen, uitdagen en tonen aan een breed publiek.  Via dit project starten ze vanaf 2018 met een duurzaam inclusief theaterlabo, dat een doorlopende atelierwerking installeert in gemeenschapscentrum ’t Groenendal (Merelbeke). Hierbinnen zullen mensen uit diverse voorzieningen in de regio Gent onder kwalitatieve begeleiding en op een inclusieve, laagdrempelige wijze kunnen proeven van het medium theater.  Op die manier wil het offensief een poule opbouwen van acteurs met een beperking die inclusieve voorstellingen produceert voor een breed publiek.  In het voorjaar (’17) zag men ‘De Storm’, hun eerste wapenfeit in openlucht.  Dit najaar volgt er ‘Wintersprookje’, een hartverwarmende muzikale avond met bijzondere spelers op een bijzondere locatie.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar tegen 15 euro. Er is ook mogelijkheid om deel te nemen aan een culinair driegangenbuffet vanaf 17 u 30, ticket concert en buffet: 55 euro. Reserveren kan viawww.ma-en-p.be, 0470 / 01 28 46.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.