Evelien De Both nieuw OCMW-raadslid voor N-VA in Zottegem

RikMatthiasEvelien.JPG

27/11/2017 –  Evelien De Both (31) zetelde donderdag voor het eerst in de OCMW-raadZe nam de fakkel over van Rik Vandeputte die al een tijd deel uitmaakt van de gemeenteraad.

Evelien is mama van J érome en getrouwd met Dieter De Naeyer. Na een jonge carrière als advocaat, is zij nu op professioneel vlak actief als juridisch adviseur.

“Als jonge mama draag ik het sociaal beleid van onze stad een warm hart toe,” beklemtoont Evelien. “We moeten er echter meer dan ooit over waken dat de sociale middelen effici ënt worden ingezet, zodat die gaan naar de mensen die het écht nodig hebben. Het OCMW moet terug naar zijn essentie. Mijn juridische achtergrond en jeugdig enthousiasme zal zeker van pas komen om het schimmig kluwen van het Zottegemse OCMW, te ontrafelen,” laat de Bevegemse in niet te missen bewoordingen verstaan. “Naast sociaal beleid en welzijn, staat de leefbaarheid van Bevegem ook hoog aangeschreven in mijn agenda.”

Rik Vandeputte geeft zijn zitje in de OCMW-raad op voor het jonge geweld. “Rik liet zich de voorbije jaren opmerken door een grondige dossierkennis, waarbij geen detail aan hem voorbij ging. Diezelfde ijver legt Rik intussen al een tijdje aan de dag in de gemeenteraad, waar hij uiteraard wel blijft zetelen,” vult fractieleider Matthias Diependaele nog aan.