Maar liefst 23.465 euro voor MFL-Herzele!

DSC_0603b.jpg

29/11/2017 – MFL-Herzele, de goededoelenactie die de laatste weken Herzele in de ban hield, kende dit weekend haar hoogtepunt met een 36 uur durende radiomarathon op Radio Star. Schepen Benjamin Rogiers, bijgestaan door zijn sidekicks Els Coppens en Caroline De Vadder, slaagde er in om 36 uur aan een stuk op verzoek te draaien.

 MFL-Herzele mobiliseerde heel wat verenigingen, handelaars, scholen en inwoners om op verschillende manieren geld in te zamelen. Dat kon o.a. door een top 3 aan te vragen, een actie te organiseren of simpelweg een plaatje aan te vragen.

Heel wat inwoners van Herzele (en daarbuiten) sloegen de handen in elkaar voor de vijf goede doelen van dit jaar: Jeugdhuis Wattage, Chiro Okido Herzele, Chiro Sint-Katrien Steenhuize, KSA Hillegem en vzw De Troon.

Zo organiseerde Wijnhuize Leeft een carwash en snoepverkoop, bracht Chezkit een CD-single uit en sprongen de scholen mee op de kar door pannenkoeken, snoepzakken, chocomelk en dies meer te verkopen. Als kers op de taart bakten de vijf goede doelen samen 36 uur lang wafels.

MFL-Herzele - ontknoping.jpg

Dat alles leverde geld op. Veel geld! 

De laatste vier uur verhuisden Benjamin, Els en Caroline naar een nokvol Caf é De Reisduif in Woubrechtegem voor een heuse liveshow met optredens en een bezoek van Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz. Het was ook daar dat burgemeester Johan Van Tittelboom het voorlopige eindbedrag mocht bekend maken: 23.465,00 euro!

Voorlopig, want heel wat acties lopen door tot 31 december. In januari maakt Radio Star het ultieme eindbedrag bekend en komen de vijf jeugdverenigingen te weten hoeveel steun ze krijgen voor hun project.

Iedereen kan MFL-Herzele herbeleven op www.radiostar.be/MFLHerzele.

Meer info kan je verkrijgen bij een van de initiatiefnemers of via mfl@radiostar.be