Jonge spoorlopers aan de dood ontsnapt

Spoorlopers Herzele 2

01/12/2017 – Het incident gebeurde gisteren om 08u10, aan de overweg vlakbij het station van Herzele. Getuigen hebben het over drie of vier jongeren die de overweg snel overstaken om zo nog op tijd te zijn voor een trein die vertrok richting Zottegem.

Ze negeerden daarbij het rood licht en de slagbomen. Een InterCity trein die aan hoge snelheid kwam aangereden kon maar net op tijd stoppen. De treinbestuurder diende een noodstop uit te voeren. Toen de trein een paar honderd meter verder tot stilstand kwam was hij in de overtuiging dat hij iemand had aangereden. Hij verkeerde in shock en liet zich uiteindelijk vervangen. “De jongeren enorm veel geluk gehad”, laat Infrabel-woordvoerder Fr éd éric Petit geen twijfel. “Wij investeren enorm veel in sensibiliseringscampagnes, maar desondanks wordt het gevaar gebanaliseerd.” Voorlopig zijn de spoorlopers nog niet geïdentificeerd. Lukt dat uiteindelijk wel, dan wacht hen een gepeperde rekening. Volgens buurtbewoners is het spoorlopen aan de overweg schering en inslag, ook door volwassenen. De politie laat weten dat het regelmatig anoniem controles uitvoert. “Bij elke controle is het prijs en kunnen we een spoorloper betrappen”, klinkt het.

Lees meer in Het Nieuwsblad via deze link in het rood en d éze link in het rood.