Radio M fm blijft ‘on air’!

guy de clercq isolde de paepe.jpg

01/12/2017 – De Zottegemse Radio M fm kreeg vandaag zeer goed nieuws. Na maanden nagelbijten is de vergunning binnen.

Op 16 mei 2017 werd via een publicatie in het Staatsblad een oproep gelanceerd door de Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz, om kandidaturen in te dienen als kandidaat netwerkradio-omroeporganisatie en kandidaat lokale radio-omroeporganisatie.

Ook radio M fm (Zottegem FM 107.6), die reeds meer dan 35 jaar actief is in de regio, moest opnieuw een vergunning aanvragen om vanaf 1 januari 2018 de uitzendingen te mogen verder te zetten. Het werd maandenlang nagelbijten voor zaakvoerder/voorzitter Guy De Clercq en de bijna 40 vrijwilligers voor wie radio maken een echte passie is. “De hele hetze rond de toewijzing van de netwerkfrequenties en het uitstel van de bekendmaking voor de lokale radio’s, deden heel wat twijfels rijzen. Voor het eerst, zo bleek, was niet meer wie je bent en wat je al jaren doet belangrijk, maar wel wat je in de toekomst wil gaan brengen op de fm-band.”

“Radio M fm koos er resoluut voor om niet met een mooi verhaaltje te komen, maar verder te brengen wat de luisteraars van ons gewend zijn. Een dagelijkse portie nieuws, een muziekmix van de jaren ’60 tot vandaag zonder vastgepind format en heel wat uitzendingen van op locaties waar iets te gebeuren valt. En dat heeft gewerkt.”

‘Ik ben echt blij’, aldus radiomaker Guy De Clercq. ‘We kunnen weer opgelucht ademen. Al leven we mee met de collega’s die net als wij al jaren in het vak zitten en geen vergunning hebben in de wacht weten te slepen. De komende weken wordt het bij ons vooral nadenken over hoe we de extra frequenties in Brakel (FM 105.6) en Sint-Lievens-Houtem (FM 107.2) vorm kunnen geven. Maar eerst even genieten van dit mooie eindejaarsgeschenk.’

Foto: Guy De Clercq en Isolde De Paepe die reeds jarenlang radio M fm in goede banen leiden