MIG binnenkort ook in Ninove en Zottegem te beluisteren!

unnamed.jpg

01/12/2017 –  MIG gaat uitbreiden. De radiozender voor Geraardsbergen en Lierde zal binnenkort ook te beluisteren zijn in Ninove en Zottegem.

Daarvoor heeft de overheid het licht op groen gezet. De uitbreiding zal ten laatste in 2018 afgerond zijn. Daardoor verhoogt het aantal potenti ële luisteraars van 30.000 naar 130.000. Met de schaalvergroting wordt MIG meteen de grootste regionale radio in de streek.

“We kijken er enorm naar uit om aan de slag te gaan in Ninove en Zottegem”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw. “We hebben een heel erg sterke band met Geraardsbergen en omgeving. Het is onze bedoeling ook om snel het muzikale hart van de Ninovieters en Zottegemnaars te veroveren. We hopen dat onze mix van hedendaagse muziek en veel streeknieuws ook hen zal boeien.”

MIG zendt vandaag uit via FM 104.9 in de regio van Geraardsbergen. In Ninove wordt FM 106.2 de nieuwe frequentie. Zottegem wordt FM 105.2. Dankzij de RDS-functie op elk radiotoestel zullen alle frequenties met elkaar worden verbonden, zodat het overschakelen tussen de verschillende frequenties automatisch gebeurt. Ook via  radiomig.be  zal je MIG wereldwijd kunnen blijven beluisteren.

De bijkomende frequenties hebben ook een groot voordeel voor de inwoners van Geraardsbergen. “Door het heuvelachtige landschap en storingen van andere radiozenders, kampte MIG de voorbije jaren met storingen in het noorden van Geraardsbergen. Deelgemeenten als Idegem, Waarbeke en Zandbergen zullen in 2018 ook geruisloos naar MIG kunnen luisteren via de bijkomende frequenties.”

Afgelopen zomer was MIG te gast op verschillende locaties met hun mobiele studio. “Dankzij onze eigen mobiele studio kunnen we heel snel aanwezig zijn op evenementen in de streek. Live radio tussen onze luisteraars met alle mogelijkheden zoals we die in onze vaste studio hebben. We kijken er alvast naar uit om volgend jaar ook op evenementen in Zottegem en Ninove live radio te maken.” Volgende week zaterdag zend MIG live uit vanop de kerstmarkt in Geraardsbergen.