Pasar – het vroegere Vakantiegenoegens – Merelbeke ontvangen voor hun 25 jaar bestaan

DDL merelbeke pasar vakantiegenoegens 25 jaar ontvangst (7)

01/12/2017 – Pasar vzw is een in 2008 voortgezette Vlaamse sociaal-culturele vereniging als opvolger van het in 1938 opgerichte Vakantiegenoegens, dat werkte binnen het Algemeen Christelijk Werknemersverbond. Met de naamsverandering kwam ook een actualisering van de doelstellingen en de werking. In 1938 had de vereniging nog tot doel de arbeiders te leren omgaan met het nieuwe fenomeen ‘vakantie’.

 Van “Vakantiegenoegens” naar  “Pasar”.

 Rond de jaren ’70 van de vorige eeuw was er in Merelbeke reeds een actieve vereniging rond de beperkte vrijetijdsbesteding van mensen.   Onder de naam van Vakantiegenoegens organiseerde men tal van evenementen voor de werkende klasse. De toenmalige gemeentegrenzen waren minder belangrijk. De starters van “Vakantiegenoegens” te Merelbeke werkten liever parochiaal samen met de buur Melle-Vogelhoek. Toen de  startende leden stilaan vervangen  werden door mensen die  het aanbod beperkter hielden ,  stierf Vakantiegenoegens-Merelbeke een stille dood. In 1992 werd uit de ruim 150 leden een kernbestuur gezocht om een werking op te starten met vernieuwde ideeën. Dit bestuur van 10 mensen hebben zich doorheen de jaren ingezet  om met een fantasierijk aanbod alle geïnteresseerde mensen te bereiken.

Huldiging 25 jaar nieuw bestuur

Ondertussen werden , op die 25 jaar, onze grote groep van leden verrast met bijna 300 activiteiten. De naam “Vakantiegenoegens” veranderde in 2007  naar “Pasar”. In het Indonesisch betekent dit “markt” . En op een markt , en ook bij Pasar, komt men nu eenmaal in contact met zovele mensen, zelfs uit andere culturen. Telkens weer slaagt het bestuur er in om aan activiteitenkalender op te stellen met een heel ruime keuze. Wandelen , fietsen , bezoeken van cultureel erfgoed , enz. De toekomst wordt een uitdaging om mensen te blijven motiveren om niet enkel mee te doen maar bovendien ook nog inzet te betonen om initiatieven voor anderen te ontwikkelen.

Pasar-Merelbeke  gelooft alvast in die opdracht. Het huidig bestuur bestaat uit : Van Damme Carine, De Clercq Annie, Smesman Johan, Claeys Daniël, Kielemoes Pascale en Verkerken Adriën.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X