Judoclub Merelbeke: Na de vrouwen nu ook goud voor de mannen op nationale interclub!

heren 2B

02/12/2017 –  De nationale interclub, of ploegencompetitie, zowel voor heren als dames, bestaat uit de 5 best gerangschikte Waalse en Vlaamse ploegen.

De damesploeg werd vorig jaar kampioen werd in 1e  afdeling (Vlaams) en promoveerde naar de nationale divisie. Daar deden de dames het bijzonder goed, met 40 gewonnen wedstrijden 40 op 45 wedstrijden (9×5 categorie ën). De ploeg bestaat uit een aantal sterke judoka van de eigen judoschool (Riff Ekelschot —(52), Hanne Noyen (-57) en Mina Libeer (-63)), aangevuld   met 2 judoka op uitleenbasis: Lise Luyckfasseel (-70) en Sofie De Saedelaere (+70). Coach van dienst is, zoals steeds Christophe Inghelbrecht. Het podium is uiteindelijk als volgt: 1. Judoschool Merelbeke, 2. Royal JC Mons en 3. JC Top Niveau (Tournai). 2 en 3 zijn dezelfde ploegen als vorig jaar.

De herenploeg wou niet onderdoen. Met 3 van de 4 gewonnen wedstrijden stonden ze na dag 1 eveneens bovenaan de ranking. Een plaats die ze ook niet meer afgestaan hebben. Op dag 2 werden alle 4 resterende wedstrijden gewonnen waardoor ook zij op het hoogste schavotje mochten stappen: kampioen in 2e  afdeling en een promotie naar eerste afdeling volgend jaar. Deze ploeg bestaat uit Rub én Martens (-60), Matthias Braeckman, David Laute en Krian Demerre (-66), Arne Dewulf en Kjell De Ridder (-73), Sven Van Driessche, Natan Art en Jacob Vermeire (-81), Cederik Overdeput en Wouter Goedertier (-90) en Wim Van Dierendonck, Tom Dillen en Karim Seghir (+90). Coach van dienst is, zoals steeds, Dirk De Maerteleire. De reeks 2B werd gekenmerkt door toch enkele sterke deelnemers. Zoals Samourai Ronse (die overkomt uit 1e  afdeling) en Samourai Eindhout, met ex-international Koen Sleeckx. Ook huidig wereldkampioen junioren Matthias Casse nam deel, onder de vlag van Judoclub Boom/Schelle.

Na reeds verschillende nationale én internationale titels, zowel in de reguliere shiai (vechtwedstrijden) als kata (techniekdemonstraties) is dit voor Judoschool Merelbeke toch een unicum in haar geschiedenis: 2 titels in hetzelfde jaar: zowel de vrouwen- als de mannenploeg. Een schitterend resultaat als gevolg van 46 jaar judo oefenen in Merelbeke en een mooie kers op de taart van een succesvol 2017.