Vandaag: Wafelentocht in Oosterzele

DDL oosterzele wafelwandeling (5)

02/12/2017 – De Wafelentocht, die vandaag georganiseerd wordt door de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw, is een echte ‘herfsttopper’ voor de natuurliefhebbers en cultuurfans. Met startplaatsen in Oosterzele (IZOO, Dorp 50) en Scheldewindeke (Zaal De Rots, Marktplein), kun je in alle rust op pad. Je kan starten tussen 8 u en 15 u. (R 17, foto’s DDL).

Kilometers wandelen op een ontspannen manier. In de late herfst hangt er een zalige rust over het ‘Land van Rhode’. Er zijn plekken waar je de stilte nog kunt horen. Traditiegetrouw sluit de Oosterzeelse wandelclub begin december zijn eigen wandelseizoen af. We zijn er zeker van dat de wandelliefhebbers gretig uitkijken naar de ontdekkingstocht doorheen de dorpen van de fusiegemeente Oosterzele. De perfecte bewegwijzering van Etienne De Neve en zijn team blijft gelden als voorbeeld. Etienne heeft een groot hart voor zijn hartsclub WSV Land van Rhode vzw. De wandelaars kunnen zich volledig concentreren op de unieke natuurbelevenis. De Wafelentocht leidt je langs rustige wegen. Je valt beslist voor de charmes voor de dorpen in de fusiegemeente Oosterzele. Uitgestrekte weiden, glooiende akkers, herfstlandschappen, trage wegen, mooie plekjes, erfgoed, waar je zowel in de sporen van vervlogen tijden als de hedendaagse geschiedenis   treedt. Je ontdekt ook de Bunkerroute.
Wandelen blijft populair
De wandeltochten van WSV Land van Rhode vzw mogen dan al na 30 jaar een flinke groeischeut gekregen hebben, aan gezelligheid en uitstraling hebben de wandeltochten van de Oosterzeelse club nog niets ingeboet. In 2018 stapt WSV Land van Rhode haar eenendertigste jaargang in. Na het wandelplezier kan je genieten van (streek)bieren, frisdranken, koffie, hartversterkers, wafels (enkel in IZOO Oosterzele). Wandelen blijft populair. Bij elke organisatie van WSV Land van Rhode vzw komen meer dan 1.000 sportievelingen deelnemen. Gelijk welke afstand (kies uit 7, 10, 14, 18 of 21 km), het blijft tof. Aarzel niet om in te schrijven in het IZOO Oosterzele of De Rots Scheldewindeke. Wie nooit meewandelde, krijgt de unieke kans om kennis te maken met de ronduit schitterende wandelclub WSV Land van Rhode vzw. Interesse? Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96,  erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12,  diana.scheirlinck@skynet.be.
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.