Karabijnclub De Zwalmschutters vierden kampioenen in Munkzwalm

DSC_5039

02/12/2017 –  De Zwalmse Koninklijke karabijnclub De Zwalmschutters sloot zijn 52ste actiejaar af vorige vrijdag in hun lokaal zaal Thetalia te Munkzwalm. Dat ging gepaard met de viering van de kampioenen, de bloemenhulde, de uitreiking van de trofee ën en een fel gesmaakt dinertje.

Het was Basiel Eeckhout die de toelichting gaf over het voorbije jaar, woorden van dank richtte aan het voltallig bestuur, de lokaalhouders, de steunende leden en vooral aan de trouwe leden, die met inzet, met voorzichtigheid, met gezonde competitiegeest de samenhorigheid en de vriendschap in de club stimuleren. De steunende leden: Lokaal Ysebaert, Basiel Eeckhout, Hilde Eeckhout, Albert Melkebeke, Patrick Cnockaert, Caf é De Patrijs, Drankencentrale Pede, Chris Riemens Fine Fleurs, Nico Vanderhaeghen, Christophe Van de Velde, Confisserie Isabelle, Optiek Schepens.

Kampioenen  

Tijdens het feestelijk gebeuren waarin de trofee ën en de bloemen een deel zijn werden de laureaten bekend gemaakt: Kampioen bij de Heren: Johan SONCK, Jurgen Ghijselinck , Paul De Cock, Marnic Leyman, Kris De Bacquer. Kampioen bij de dames: Britt Ghijselinck, Lynn Verzele, Sandy Laby, An Van den Bossche, Rosanne Thomas. Koning van het voorbije schuttersjaar is Dirk Volkaert. De Koningin is Lynn Verzele.
De kampioene voor de jeugdreeks is Britt Ghijselinck. Het hoogste dagcijfer ( trofee Basiel Eeckhout) werd behaald door Marnic Leyman. Er was ook de sneltombola met heel veel prijzen. Er wordt opnieuw gestart — het 53ste schuttersjaar – op 14 januari 2018.

De Zwalmschutters praktisch

Elke tweede zondag van elke maand wordt geschoten van 8.30uur tot 12 uur. Dit gebeurt met luchtkarabijn — 4,5 mm. — zonder steun, kijker of diopter — Een eigen wapen dat aan de voorwaarden voldoet is toegelaten, niet verplicht — de club beschikt over vier wapens in perfecte staat, gratis beschikbaar voor de leden. Er zijn afzonderlijke reeksen voor de heren, voor de dames en voor de jeugd. Jongeren zijn toegelaten vanaf 12 jaar onder begeleiding. Vanaf 14 jaar zonder.

Er is opleiding voorzien voor de jonge of nieuwe schutters. Er kan ook buitenreeks geoefend worden. Voor een toevallige afwezigheid is er één inhaalbeurt voorzien. Maandelijks wordt het klassement opgesteld en voorgehangen. Het lidmaatschap kost slechts… 10 euro per jaar — Verzekering inbegrepen. Traditioneel telt de club een honderdtal leden.

Inschrijven kan bij de bestuursleden en best in het lokaal op 14 januari 18 tussen 8.30 en 12 uur. Het bestuur: Basiel Eeckhout — Albert Melkebeke — Patrick Van de Kerkhove — Eddy Pede en An Van den Bossche.

Bert Broos.