Persoon van de week: Anneke Van den Bossche uit Mere maakt droom waar!

unnamed (1)

02/12/2017 –  Anneke Van den Bossche (47) uit Mere besliste in augustus 2017 om haar job in het onderwijs opzij te zetten en volop te gaan voor haar droom: haar eensmanszaak Mum’s Work is sindsdien een groot succes. Lees haar verhaal hierna

“Ik heb altijd in het onderwijs gestaan, heel in het begin als regentes snit en naad, nadien als secretaresse in het basisonderwijs. Enkele jaren geleden kwam ik in een soort van midlifecrisis… alles wat ik deed begon saai te worden, ik kon m’n talenten niet mee botvieren op m’n werk, deels omdat ze me werden afgenomen … de leuke werkjes … de dingen waar ik goed in was en waar ik me in kon uitleven.”

“Sinds 2015 begon ik voor de fun enkele zakjes te maken. De aanleiding kwam er doordat m’n schoonzus aan m’n dochtertje een zelfgemaakt zakje had gegeven. Ik als “perfectionist” vond dit heel lief van haar maar zag alleen maar de onafgewerkte details van dat zakje. Ik zou het voor mezelf namaken, het verbeteren… en je raad het nooit … ik vond het zó fijn om er op te broeden hoe ik zoiets kon maken. M’n eerste ei was gelegd.”

“Na dat zakje kwam m’n  allereerste, zelfgemaakte pennenzak. Al gauw kreeg ik leuke reacties en maakte ik voor collega’s en vrienden een pennenzak. Nadien kwam de toiletzak. Ik begon eerst met een exemplaar voor echte kleine kids, vol leuke details. Dank zij deze kleine groep liefhebbers kreeg ik een boost en wou ik meer ontwerpen en de tasjes werden in een sneltempo gemaakt. Ik zat uren op m’n zolderkamertje dat dienst deed als naaiatelier. Tijdens de kerstperiode, eind 2015, stond ik dus voor het eerst, met al m’n spulletjes, op de kerstmarkt in Mere om te zien of er ook buiten mijn kennissen, vrienden en familie-omgeving interesse bestond voor mijn creaties. De kerstmarkt werd een succes.”

“Maar enkel ontwerpen en realiseren was niet genoeg voor me, ik had zin om mijn talenten door te geven via workshops. Het aanleren en het sociale contact is iets wat ik nodig heb. Het geeft zo veel voldoening om op het einde van de les de tevreden gezichten te zien. Ook dankzij enkele vriendinnen kon ik het geven van workshops “leren”, ik ben hen dus ook heel dankbaar voor de kans dat ze me gaven.”

Haar hoofdberoep in het onderwijs werd haar bijberoep. Via Facaebook, flyers en haar website  www.mumswork.be  probeert ze hobbyisten warm te maken … en dat lukt tot nu en dat geeft een zalig gevoel. Toch ben ik altijd bang dat het op een moment zal stoppen. Daarom wil ik m’n passie van deze ambacht de wereld in te sturen langs verschillende kanalen.

Meer info?

Website via deze link in het rood.

Facebookpagina via d éze link in het rood.

unnamed (2)
.