KMV ‘Voor God en Vlaanderland’ Scheldewindeke speelt met hart en ziel

DDL-herfstconcert-windeke-8.jpg

03/12/2017 –  In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke hebben de muziekliefhebbers een genietbaar concert gezien van de Koninklijke Muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’. De drumband en fanfare speelden alweer met hart en ziel.   (R 17, foto’s DDL).

De drumband werd knap gedirigeerd door Andreas Keppens. Sinds zijn achtste is hij eigenlijk al gebeten door de drummicrobe. Sinds 2013 leidt hij met succes de drumband. Met succes. Hij mag terecht fier zijn op ‘zijn’ drumband. In 2014 werd de Windeekse drumband in Wevelgem op de Vlamo Nationale wedstrijd nationaal kampioen in derde afdeling. Twee jaar later alweer een knalprestatie, de drumband kroonde zich tot kampioen in tweede afdeling. De drumband kwam met ‘Swing It’ meteen op kruissnelheid om net voor de pauze met ‘Swingin’ Safari’ & Happy Trompeter’ ijzersterk te eindigen. Andreas Keppens heeft duidelijk een grote passie voor muziek. Let de lat voor zichzelf én de drumband hoog. Het werd genieten van het ritmisch spektakel.

Na de pauze werd het muzikale feest verder gezet. Het orkest, knap geleid door dirigent Wim Van Volsem, trakteerde het publiek op prachtige nummers. Vanaf ‘To my country’ tot de slotnummers ‘Adele in concert’ en ‘A Tribute to Amy Winehouse’ bleef het publiek genieten. De muzikanten bleven alle registers opentrekken. De fanfare heeft met dirigent Wim Van Volsem een goudhaantje in huis. Hij behaalde het laureaatsdiploma Fagot en Kamermuziek aan het Lemmensinstituut Leuven. Hij is leraar en ook fagottist en contrafagottist in diverse Belgische orkesten. Wat kamermuziek betreft is Wim Van Volsem ook actief in diverse kwartetten. Hij is ook dirigent van de harmonie Sint — Cecilia Zomergem en van live band XEADO. Het publiek bleef gedisciplineerd luisteren. De 137 – jarige Muziekvereniging Voor God en Vlaanderland blijft Scheldewindeke op de kaart zetten. De dirigenten en muzikanten blijven zich met veel enthousiasme inzetten voor de drumband en fanfare. Presentatrice Helga Parewijck gidste je in stijl doorheen de avond.

De Koninklijke Muziekvereniging Voor God en Vlaanderland heeft woorden van dank voor het gemeentebestuur, de cultuurraad, het Kluize-team, de sponsors, de sympathisanten, het trouw publiek, de dirigenten Andreas Keppens en Wim Van Volsem, presentatrice Helga Parewijck, de muzikanten en medewerkers. Interesse om lid te worden?

Meer info?

Contact:  www.fanfarescheldewindeke.be,  info@fanfarescheldewindeke.be.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle      

                                                                                                                                                                                   
X