Olsa Brakel zwaar onderuit

olsa-brakel

05/12/2017 – K.OLSA Brakel-SK Londerzeel 1-3.  Opschudding in de eerste speelminuten.

Delie werd de diepte ingestuurd en ging alleen op De Vriendt af, de charge van de bezoekende doelman was nogal onorthodox en de ref floot strafschop. Ringoot nam plaats achter de bal en scoorde via de onderkant van de lat. 1-0 na 3’. Nog in de eerste tien minuten viel een afvallende bal in de voeten van Van Eyck, zijn schot ging over. Een Brakelse aanval begon bij Pauwels en ging via Delie tot bij Hebbelinck die over besloot. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers langszij. Vangrunderbeek lanceerde Mahau die de bal richting tweede paal stuurde waar Deflem kon binnentikken. 1-1 na 23’. OLSA acteerde zwak en kon geen kans bij elkaar voetballen. Toen Mahau met een splijtende pass Vangrunderbeek afzonderde schoof die de bal naast Otte binnen. 1-2 na 35’. Vlak voor de pauze was er nog een schuchtere poging van Delie, De Vriendt kende geen probleem.

Tijdens de rust bleven bij Brakel Knipping en Pauwels in de kleedkamer, Kabanda en Goossens kwamen in. De thuisploeg kwam gedrevener uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Bogaert probeerde het vanop afstand, zijn schot ging net naast. Een paar minuten later vloog een trap van Hebbelinck over. Iets na het uur dropte Goossens de bal in de grote rechthoek, Kabanda pakte uit met een spectaculaire omhaal maar zag zijn schot door een bezoeker op de doellijn gekeerd. OLSA bleef op zoek gaan naar de 2-2 maar kreeg het deksel op de neus. Bij de thuisploeg was er appèl voor hands, de ref liet echter begaan zodat Mahau met een perfecte pass Deflem op weg zette naar het bevrijdende derde doelpunt. 1-3 na 72’. De moed zonk in de Brakelse schoenen en Londerzeel speelde gecontroleerd de wedstrijd uit. In de slotminuten zag De Coene nog via een bezoekende verdediger zijn schot in corner gaan.

Komend zaterdag trekt OLSA op bezoek bij Gent Zeehaven.