De Beiaard schoof mee aan de klimaattafel

3039876-112b05097a3faa2f440064a32e45f407

08/12/2017 – Op woensdag 29 november had in Brakel een zogeheten klimaattafel plaats, een avond die kaderde in het project “Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen.” Onze reporter Bert Broos schoof mee aan tafel. U lees zijn bedenkingen hierna.

Net zoals veel steden en gemeenten ging Brakel de uitdaging aan om tegen 2030 40% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2011. Bedoeling van de klimaattafels is om burgers de kans te geven mee na te denken over oplossingen.

Onze reporter Bert Broos  schoof mee aan tafel en legde zijn kritische oor te luisteren. Uiteraard gaf ook hij insteek tijdens de gesprekken.

“Ikzelf zat in een tafel rond mobiliteit en hernieuwbare energie.”

Mobiliteit

“Daar kwam aan de orde dat er in 15 jaar tijd nauwelijks iets is veranderd aan de mobiliteitsproblemen in Brakel. (15 jaar teug kwam de Fietsersbond ook al op voor meer fietspaden — zie bijgevoegde foto’s van september 2002) Er is nog steeds 0 meter fietspad op gemeentewegen. De Rondweg rond Brakel die zou moeten zorgen voor vlot verkeer lost mijn verwachtingen niet in.”

Hernieuwbare energie

“Wat betreft hernieuwbare energie moet zonne-energie nog meer gepromoot worden en moet men iets kunnen doen met het grote verval in de kleine beken zodat hier misschien ook mogelijkheden zitten om energie op te wekken (watermolens). Een windmolen plaatsen zoals in de buurt van de uitkijktoren waar hij niemand hindert kan eveneens bijdragen tot meer energie opwekken.”

Bert Broos.  

 

X