Ninove schakelt professionele fotograaf in om stad in beeld te brengen

_DSC2749-bewerkt (Large) (1).jpg

10/12/2017 –  Els Huart, een van de vier stadsfotografen, toont in een nieuwe reeks foto’s een positieve, dynamische blik op Ninove.

“We hebben het voorrecht te vertoeven in een gevarieerde winkelstad”, antwoordt Els op de vraag waarom ze de inspiratie voor een nieuwe reeks wijkfoto’s in haar eigen woonomgeving zocht. “We kunnen de ene dag gezellig pintelieren in één van de oude stamcaf és en de dag nadien genieten van iets lekkers in een trendy bar of restaurant. We hebben hier straffe handelaars die vol overtuiging op zoek gaan naar originele producten voor hun klanten en goede service bieden. Maar even goed kan je in Ninove-centrum gezellig wandelen langs fonteinen of in het mooie stadspark, terwijl dochterlief met haar vriendinnen de ‘Ninia’ afschuimt. De handelswijk met een positieve blik in beeld brengen: dat was mijn uitgangspunt.  Momenten zoeken, compositie en licht hun werk laten doen. Ik noem mijn reeks ‘Movements’, want ik zocht vooral naar ‘Verticaal  Bewegen in de Stad’. Geniet van Ninove Winkelstad zoals ik dat doe!”  

Praktisch

Je kan vanaf 8 december de foto’s van Els Huart bewonderen op verschillende plekken in het handelscentrum van Ninove en online op de verschillende stadskanalen (website, Facebook en Instagram).

Sophie Richez.