Kerstcyclocross in Balegem: eindejaarsfeer, sportief vermaak, heroïsche duels

DDL balegem veldrijden 4 (3)

10/12/2017 – Op zondag 24 december organiseren ex-beroepsrenner Rudy Colman   en Conny Van Herreweghe, geruggensteund door het Wielercomit é Berg, hun jaarlijkse kerstcyclocross in Balegem — Berg. Vanaf 11 u tot 16 u krijg je op den Berg een heus wielerspektakel voorgeschoteld. (R 17, foto’s DDL).

Eindejaarsfeer, muziek, sportief vermaak, heroïsche duels, een parcours waar enkel de allersterksten kunnen winnen, geurende hamburgers, de onvermijdelijke pintjes bier, Kerstman, uitpuilend caf é De Steenput en bijna voortdurend een klad passerende veldrijders: ziehier de ingredi ënten van de cyclocross in Balegem — Berg. ‘Gelukkig kunnen we rekenen op veel behulpzame handen. We hebben inderdaad een schare medewerkers nodig om zo’n cyclocross in goede banen te leiden, we kunnen ook rekenen op de steun van het gemeentebestuur, het wielercomit é, de sponsors, MPOS, seingevers, en de lokale politie. We zijn hen allen heel dankbaar’, glimmen Rudy en Conny. Uit alle hoeken van Vlaanderen komen cyclocrossliefhebbers naar Balegem. Velen kijken er elk jaar naar uit. De fans maken zich weer op om met een groot hart de strijd van de masters B, masters C en D, amateurs, masters A, nieuwelingen, junioren, beloften en elite zonder contract te volgen in Balegem.

De cyclocross blijft populair in Balegem. Het wielercomit é garandeert spannende wedstrijden in het unieke decor van den Berg in Balegem en hoopt op een volkstoeloop. Veel wielerliefhebbers vinden die koers in de kerstperiode een mooie dag. Ze lopen tussen het volk, drinken pintjes, nippen aan hartversterkertjes, de blijmoedigheid die je dan in den Berg aantreft, dat is schitterend toch. Ze zijn begaan met de koersen, mensen die je anders zelden ziet, komen dan naar de Berg in Balegem. Rudy en Conny, ze hebben een groot hart voor de wielersport. Organiseren is hen op het lijf geschreven. Ze zijn niet bang van een uitdaging. Balegem wordt op zondag 24 december het mekka voor de wielerliefhebbers. Het wielercomit é Balegem — Berg nodigt u van harte uit en wil veel mensen warm maken voor het wielerevenement. Uiteindelijk cre ëert men in Balegem een mooi wielerevenement, niet alleen voor de wielerliefhebbers in de fusiegemeente Oosterzele maar voor gans Vlaanderen. Zak af naar Balegem — Berg, wees getuige van het wielerfeest.

Programma

Zondag 24 december.

Starttijden: 11 u (masters B & masters C en D), 12 u (amateurs & masters A), 13 u (nieuwelingen), 14 u (junioren), 15 u (beloften & elite zonder contract). Info: Rudy en Conny Colman — Van Herreweghe, 09 / 362 63 65.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.