Sint werkt laatste bezoeken af

DDL landskouter sint op bezoek danilie (8) (1)

10/12/2017 –  Het is een heel drukke periode geweest voor de kinder vriend op zijn naamfeest bezocht hij nog enkele verenigingen in Oosterzele.

Landskouter

Met paard en koets reed hij ’s namiddags, door de straten van Landskouter. In het ijzerhekken werd de kindervriend ontvangen door de champetter.  Daar stonden 30 kinderen met ouders, grootouders en familie te wachten om de heilige man te verwelkomen. Naar jaarlijkse gewoonte hadden Daniel De Bruycker en Wim De Vis Sinterklaas uitgenodigd, samen met eenieder die wil bijdragen tot een goed doel. Aanwezigen konden wafels en koffie krijgen deze opbrengst gaat naar het MPI te Kwatrecht,  vzw Sint-Lodewijk.

Bib Scheldewindeke

Ook de Oosterzelse bib organiseerde een samen komst voor de Sint en zijn Pieten. De Sint stuurde wijsneus piet, een van zijn hoofd Pieten naar de bib in Scheldewindeke om de aanwezige kinderen te amuseren    waar hij voorlas , zongen en dansde voor de kinderen. Tocht had de Piet een foutje gemaakt, wijsneus Piet had de Sint maar een verkeerde bib gestuurd, maar met de Sinterklaas mobiel werd het onmiddellijk verholpen.

Jeugdspelers van KVV Windeke

Ook traditie getrouw komt de Sint bij de jeugd spelertje van KVV windeke. Na de training konden ze aan schuiven voor een pannenkoek waarna de Sint stip om 20 uur de kantine binnen kwam met enkele Pieten beladen met snoep.De spelertjes mocht ook een nieuwe wintermuts met logo ontvangen waarna hij dan terug keerde naar zijn thuisland.

 Danny De Lobelle.