Voorstelling boek: De straten van Merelbeke

DDL merelbeke voorstelling van de straten van groot merelbeke (11)

10/12/2017 – Vrijdag werd in de raadszaal van Merelbeke een nieuw boek voorgesteld: De straten van Merelbeke.

 Straten kennen vaak een lange geschiedenis. Ze bepalen het beeld van een gemeente. Hoe zijn ze ontstaan? Wie heeft ze aangelegd? Waarom ontstonden ze? Wat is de betekenis van de straatnaam? De dienst archief van Merelbeke heeft samen met de straatnamencommissie het boek ‘De straten van Merelbeke’ samengesteld waarin elke straat aan bod komt. Hierbij worden ingrijpende veranderingen, het ‘openen’ van straten, verkavelingen, ruilverkavelingen en het ontstaan van nieuwe wijken in beeld gebracht, geïllustreerd met foto’s en kaarten. Daarna was er een lezing door Dirk De Boeck (gewezen ingenieur bij het Agentschap wegen en verkeer) over het ontstaan van enkele straten.

Praktisch

Het boek wordt te koop aangeboden voor 24,95 euro en is verkrijgbaar aan de infobalie van het gemeentehuis en de Merelbeekse kranten- en boekenwinkels.

Danny De Lobelle.  

X