Bibliotheken Lierde en Herzele in de prijzen!

europesebib2017.jpg

12/12/2017 – De bibliotheek van Lierde is verkozen tot Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen.  Bibliotheek de Wattenfabriek van Herzele werd knap tweede.

Met de  wedstrijd ‘Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen’  wil het Informatiepunt een prijs toekennen aan bibliotheken die extra inspanningen leveren om Europa en de Europese Unie in de kijker zetten. De prijzen werden uitgereikt tijdens de 6de editie van het Europees Jaaroverzicht met professor Hendrik Vos en VRT-journalist Rob Heirbaut in de aanwezigheid van meer dan 800 toeschouwers.

EuropeseBibVanOostVlaanderenTeam.jpg

De bibliotheek van  Lierde  wint volgens de jury de prijs van 5000 euro omdat zij een zeer gevarieerd ‘extra’  aanbod bieden, doorheen het jaar, voor verschillende doelgroepen, die aansluiten bij de werking van de bibliotheek. Het is een mix van activiteiten die met veel overtuigingskracht beantwoorden aan de verwachtingen. De jury prijst de originaliteit van o.a. de kinderzomerwandelzoektocht in de gemeente. Europa wordt dichter bij de Lierdenaar gebracht via  de activiteiten:  lezingen, een film, een zoektocht.Op een verdienstelijke tweede plaats staat de bibliotheek de Wattenfabriek uit  Herzele. Deze bibliotheek ontvangt 2000 euro. De pluspunten zijn de tentoonstelling over de 28-lidstaten in samenwerking met het Sint-Paulusinstituut, de Euroquiz met het bezoek aan het Europees Parlement in aanwezigheid van Euro-parlementari ërs en de Europese Jeugdboekenweek.

Derde laureaat is de Bibliotheek van  Sint-Niklaas. Zij winnen de mooie som van 1000 euro. De jury gelooft in de sterke samenwerking met partners en stakeholders en looft de Europese ori ëntering naar een breed publiek toe.