OLSA wint Oost-Vlaamse clash in Gent

xxxxxxx.png

12/12/2017 –  RC Gent Zeehaven-K.OLSA Brakel 1-2. Verslag door R 18.

OLSA moest het doen zonder de geschorsten Haezebroeck en Kabanda, maar kon wel Achahbar recupereren. De Coene droeg voor de gelegenheid de aanvoerdersband.

De bezoekers trokken fel van leer. Hebbelinck stuurde Achahbar alleen op doelman Maes af, de Brakelse aanvaller besloot over. Op het kwartier lepelde Achahbar een vrije trap voor doel, Maes bracht redding op de kopbal van Dauchy. Ook Pauwels kwam nog in actie, maar ook hij kreeg de bal niet in doel. Rond het halfuur was het dan toch bingo. Bogaert bediende Hebbelinck die deze keer Maes wel het nakijken gaf. 0-1 na 28’. Een paar minuten later kreeg OLSA de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Achahbar trapte de voorzet van Dauchy van kortbij over. De thuisploeg kon inde eerste helft amper één keer dreigen, Munoz Herrera besloot inde handen van Otte.

Ook na de rust kwam het eerste doelgevaar van Brakelse kant. Goossens zette voor, Pauwels zag zijn kopbal naast gaan. De Gentenaars kwamen beter in de match. Na een vrije trap nam Leemans in één tijd de bal op de slof, zijn schot vloog over. Iets na het uur haalde Ringoot Luyckx onderuit, Otte kon de elfmetertrap van Munoz Herrera keren. Een paar minuten later probeerde diezelfde Munoz Herrera het met een kopbal, maar ook deze keer gaf Otte geen krimp. Toen was het weer de beurt aan OLSA. Hebbelinck ging door op snelheid, Seron hanteerde de noodrem. De thuisverdediger kon gaan douchen en de bal ging op de stip, Achahbar trapte de bal tegen de touwen. 0-2 na 71’. De bezoekers kregen nog een paar mogelijkheden om het bevrijdende derde doelpunt te scoren. Na een individuele actie van Achahbar bracht doelman Maes redding en op voorzet van Hebbelinck kopte Pauwels over. Het werd in de slotminuten echter nog spannend. Op aangeven van Munoz Herrera kon Benmadouch de 1-2 scoren en net voor affluiten trapte Luyckx van kortbij naast.

R 18.

X