Zaterdagavond derby KVV Windeke – Voorwaarts Gijzel Oosterzele

DDL derby oosterzele gijzenzele tegen scheldewindeke (14)

12/12/2017 –  Zaterdagavond 16 december kruist KVV Windeke de degens met buur Voorwaarts Gijzel Oosterzele. ‘We gaan zeker voor de zege’, klinkt het in Windeke terwijl VGO meer dan ooit een driepunter nodig heeft. Bij veel voetballiefhebbers staat deze derbypartij met stip genoteerd. Het wordt zaterdagavond (aftrap 19 u 30) een vol huis in Windeke. (R 17, foto’s DDL).

KVV Windeke wil wat goed maken na de 6 — 2 nederlaag op de openingsspeeldag in Oosterzele. Intussen is Voorwaarts Gijzel Oosterzele teruggezakt naar plaats 15. VGO heeft een achterstand van 12 punten op KVV Windeke (een wedstrijd meer gespeeld). De steile ambitie die bij VGO leefde, stierf inmiddels een stille dood. Men kan zich moeilijk verzoenen met de teleurstellende 15 de plaats ( 8 punten). Van een plaats in de linker kolom is al lang geen sprake meer. Maar VGO wil zo snel mogelijk weg uit de onderste regio. VGO wil in de terugronde de bladzijde omkeren. Benieuwd hoe KVV Windeke en Voorwaarts Gijzel Oosterzele zijn klaargestoomd voor het derby. Het belooft een geladen match te worden. Natuurlijk wordt het geen gemakkelijke opdracht voor VGO. ‘ Het zal moeilijk worden, maar we gaan ervoor’, klinkt het strijdlustig in Gijzel-Oosterzele. Het duel resulteert telkens in een match op het scherp van de snee. Het zal deze keer niet anders zijn. Het eergevoel is groot. De confrontatie tussen KVV Windeke en Voorwaarts Gijzel Oosterzele weekt nog altijd speciale gevoelens los. Er valt in deze derby altijd iets speciaals te beleven. Op papier en volgens de huidige klassering is KVV Windeke favoriet, maar gelukkig is voetbal geen exacte wetenschap. Het belooft een zeer geladen derby te worden. Als KVV Windeke wint, geeft het VGO een mentale dreun. KVV heeft het thuisvoordeel en gaat er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Voor VGO worden het de weken van de waarheid. De fans leven nu helemaal toe naar de ‘clasico’, de clash wordt spannend.   Een reden voor de KVV-   en VGO fans én voor de neutrale voetballiefhebbers om zaterdagavond 16 december massaal present te tekenen in Windeke. Komen kijken is de boodschap.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle