Zottegemse Yana Giovanis verkozen tot Internationaal Secretaris Jongsocialisten

image1.jpeg

12/12/2017 – Zaterdagavond 9 december verkozen jongsocialisten van over heel Vlaanderen een nieuw nationaal  bestuur in Brussel. Yana Giovanis uit Zottegem stelde zich kandidaat voor Internationaal Secretaris.

Met haar twee tegenstanders, Jason Karagiannidis uit Oudenaarde en Pieter Baeten uit Genk,  zorgden ze voor een stevig debat , waar zelfs een tweede stemronde aan te pas kwam om de uitslag  te beslechten. In de late avond werden de resultaten bekend gemaakt en werd Yana verkozen tot  Internationaal Secretaris van de Jongsocialisten voor de bestuursperiode 2018 – 2020.

Yana is reeds twee jaar voorzitter van Jongsocialisten Zottegem, samen met Louie van Rijsselberge, en vond het tijd om zich ook nationaal in te zetten voor de Jongsocialisten.

“Deze verkiezingen waren zeer leerrijk. Het was spannend tot op het einde doordat ik twee sterke  tegenkandidaten had. Maar ik ben blij dat ik nu twee jaar Jongsocialisten internationaal mag  vertegenwoordigen. Ik zal vooral de banden tussen Jongsocialisten, de Europese koepel (YES, Young  European Socialists) en de internationale koepel onderhouden (IUSY, International Union of Socialist  Youth).”

Steven Arents uit Blankenberge werd verkozen tot voorzitter van de beweging. Hij volgt Aaron Ooms  uit Oostende op die drie jaren de beweging heeft geleid.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X