Oosterzele informeert inwoners over weegsysteem afvalophaling

DDL oosterzele restafval info avond (5)

13/12/2017 –  Op donderdag  7 december vond er in  GC De Kluize  een informatieavond plaats over het weegsysteem dat vanaf 1 januari 2018 ingevoerd wordt voor de rest- en de gftfractie in Oosterzele.

Onder het motto  ‘Wie meer sorteert, betaalt minder! gaf het gemeentebestuur en de intercommunale ILvA uitleg.Samen met ILvA pakt Gemeente Oosterzele de grote afvalberg in de gemeente aan. Daarom verdwijnen vanaf 1 januari 2018 de stickers voor afvalinzameling en zullen de restfractie en het GFT gewogen worden. Vanaf 1 januari betalen inwoners dan via een voorschotbedrag. Wie de restfractie wil verminderen, doet dit door meer te sorteren en bij het aankopen er te letten minder restafval veroorzakende producten te kopen. Op die manier heeft de inwoner de afvalfactuur zelf in de hand.

De voorschotfactuur dient betaald te zijn voor 1 januari 2018. Normaal gezien moet iedereen nu een betalingsvraag (35 euro) van ILvA ontvangen hebben. Wie dit niet ontving of nog met vragen zit, kan altijd bellen naar de klantenservice (op werkdagen tussen 8 en 18 uur — op zaterdag van 9 tot 13 uur) via het gratis nummer 0800 98 002 of hun vraag mailen naar  Oosterzele@ilva.be

JM foto’s Danny De Lobelle.  

X