Gianni Boeykens ‘De Gia’ is   Leeds Bierventje 2018

DSCF1071-1.jpg

13/12/2017 – De 17 – jarige Gianni Boeykens is vrijdagavond 8 december in zaal De Bron door de Orde van de Leedse Hovaardige Boer gekroond tot Bierventje 2018. (R 17).

Hij was weliswaar de enige kandidaat maar moest op de verschillende proeven 60 % van de punten halen. Gianni sprokkelde veel punten, hij slaagde met verve, 85 %. Een topscore. Proficiat, Gianni. Organisator De Leedse Hovaardige Boer had voor een mix van vragen over het Leedse carnaval en behendigheidsproeven gezorgd. Gianni sprokkelde veel punten. Hij mag zich één jaar lang Bierventje van Lede noemen. Hij volgt Jejoen Keymeulen op.

Het bleek op de verkiezingsavond, Gianni Boeykens is een carnavalist in hart en nieren. Hij staat net als zijn carnavalsvereniging voor de oude waarden van carnaval: leute en ambiance. Gianni Boeykens had er enorm veel goesting in. Voor de show kon hij gelukkig rekenen op de steun van de Leedse carnavalsvereniging ‘D’au Mollekens’ en vrienden. Allemaal carnavalisten in hart en nieren. Wie Bierventje wil worden, moet willens nillens aan de fles. Vijf biersoorten proeven en de juiste naam geven. En een halve liter bier drinken met een rietje op twee minuten. Gianni wist ook veel over het Leedse Carnaval. Alles verliep in een heel gemoedelijke carnavaleske sfeer zodat de verkiezing nog meer glans kreeg.

Schitterende act

De kennisvragen en de bierproven waren dan ook de meest geknipte formule om de finaleproef, de show, in te zetten en de stembanden te smeren voor het grote werk. De show van Gianni overtuigde iedereen. Ronduit een schitterend optreden. Hij bracht met zijn act letterlijk en figuurlijk veel leven in de brouwerij. Hij was sterk op dreef. Het opgekomen publiek kreeg stemrecht en vond Gianni d é geknipte man is voor Bierventje 2018. Even later kon de jury aan de slag. Ze boog zich over de stembiljetten, de proeven en de beantwoorde vragen. Gianni en het publiek moesten niet te lang wachten op het verdict van de jury. Gianni Boeykens is Leeds Bierventje 2018. En of hij fier is.

Reporter 17.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
X