‘House on basement’ eindelijk thuis in Herzele

House on basement-23.jpg

18/12/2017 –  Herzele is blij, heel blij. De Herzelenaar heeft er even op moeten wachten, maar het  kunstwerk ‘House on Basement’ van John Van Oers heeft zijn definitieve thuis gekregen op de nieuwe trage verbinding tussen de Groenlaan en het Solleveld.

 ‘House on Basement’ is het kunstwerk dat Herzele won tijdens de voorlaatste editie van ‘Een thuis voor een beeld’, de beeldenwedstrijd van Provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2 Oost-Vlaanderen. De overwinning bleek een goede reden om een beleidsdoelstelling uit het meerjarenplan 2014-2019 te realiseren: een groene doorgang voor fietsers en voetgangers tussen de Groenlaan en het Solleveld.

‘House on Basement’ herleidt een gebouw tot een stalen geraamte. En niet één specifiek gebouw, maar een soort huis dat we in heel Vlaanderen en dus ook in Herzele kunnen tegenkomen. Het  kunstwerk is 9,32 meter hoog, 6,4 meter diep en 4 meter breed. Het was een  huzarenstukje om het te plaatsen. De kunstenaar was dan ook de hele dag aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Op zondag 7 januari 2018 wordt het kunstwerk officieel ingehuldigd tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsdrink voor alle inwoners van Herzele. Alle Herzelenaren worden om 11u00 op de Groenlaan verwacht. Daarna gaan ze op de tonen van een ‘marching band’ naar De Wattenfabriek voor een hapje en een drankje.

X