Oproep: Wie wil mee op kamp met Jekali?

foto - groep leden en leiding op het gras, met blinddoeken op het hoofd en in de hals

18/12/2017 –  Jekali is een jeugdvereniging voor zienden, slechtzienden en blinden. “We zijn erg klein maar helemaal klaar om te groeien”

Jaarlijks organiseert Jekali enkele weekends en een zomerkamp voor jongeren tussen 13 en 18 jaar. “Daarin zijn we zeker niet alleen, maar wat ons wel uniek maakt, is de samenstelling van onze groep. We kiezen bewust voor een combinatie van jongeren m ét en jongeren zonder visuele handicap. Het resultaat is een hartverwarmende integratie die van onschatbare waarde is voor de verdere ontwikkeling van elk van deze deelnemers. Bovendien trekken we de diversiteit door tot in de leidingsploeg, zelfs in de keuken staan zowel blinde als ziende koks.”

Meer details over de werking kan je vinden op www.jekali.be.

“Ons doel is om gekend te zijn door iedereen met en zonder visuele handicap. Blinde en slechtziende jongeren vanuit heel Vlaanderen zijn welkom. Bovendien is Jekali erg interessant voor ziende jongeren die een broer, moeder, opa, klasgenoot of buurmeisje hebben met een visuele beperking.    We maken al onze activiteiten toegankelijk zodat iedereen kan meedoen. Zo ook proberen we bij foto’s, zoals in onze nieuwsbrief, aan te vullen wat er te zien is.”

foto - hoe een ziende deelnemer een blinde deelnemer helpt om een alpaca te voederen tijdens het bezoek aan de alpacaboerderij.

Hier zie je bijvoorbeeld    hoe een ziende deelnemer een blinde deelnemer helpt om een alpaca te voederen bij een bezoek aan een alpacaboerderij (Herfstweekend 2017)

foto - groep leden en leiding op het gras, met blinddoeken op het hoofd en in de hals

Een groep leden en leiding die op het gras in een cirkel dicht bij elkaar liggen. Iedereen lacht naar de camera en heeft blinddoeken op het hoofd of in de hals hangen.

foto -spel, groep leden probeert elkaar recht te trekken terwijl hun voeten aan elkaar geknoopt zijn

Een spel waarbij de deelnemers elkaar moeten rechttrekken terwijl hun voeten allemaal aan elkaar geknoopt zijn. Iedereen houdt elkaar stevig vast.

Meer informatie?

info@jekali.be

X