Leerlingen beter uit dan in de klas? Leer je beter al doende?

spuittechnieken

19/12/2017 – De projectweek voor de leerlingen van KA Geraardsbergen maakt duidelijk het beste onderwijs al doende gebeurt.

Tijdens de examenperiode kregen de zesdejaars uit de BSO-richtingen van het KA Geraardsbergen een goedgevuld weekprogramma boordevol workshops, teambuildingsactiviteiten en infosessies van gastsprekers voorgeschoteld waardoor ze nog beter voorbereid worden op de arbeidsmarkt. De schildersleerlingen wierpen hun blik op de wereld van het plamuren. Eerst woonden ze een theoretisch gedeelte bij en na de theorie gingen de leerlingen onder begeleiding zelf aan de slag met plamuurpasta, plamuurvulsel en plamuurpoeder. De leerlingen van het zesde jaar ‘Carrosserie’ kregen een  interactieve inwijding in het thema ‘nat-in-nat schilderen’. Ook oefenden ze de techniek van het grondverfspuiten met een 3-lagensysteem en kregen ze een korte introductie omtrent de werking van een nieuwe soort vernis. De jonge elektriciens kregen een workshop over de automatisatie en integratie van elektrische systemen dankzij domotica. Naast workshops en praktijkoefeningen volgden de leerlingen ook een interactieve sessie rond bedrijfseerstehulp en braintraining. Er volgden ook heel wat uitstappen zoals bijvoorbeeld het bezoek aan de werkplaats van de NMBS of het bedrijfsbezoek aan Volvo cars.