Proficiat Anna, 105 jaar oud!! En wat een verhaal…

DDL melle 105 Anna De Baerdemaeker.JPG

Melle, 23/12/2017 –  In het woonzorgcentrum Kannunik Triest in Melle vierde  Anna De Baerdemaeker deze haar 105de verjaardag.

Anna werd geboren op 30 november 1912 in Waarschoot als oudste van acht kinderen. Ze volgde lagere school en is nadien tot aan haar 18de thuisgebleven om mee te helpen in het huishouden en mee te zorgen voor haar twee zussen en vijf broers. In 1942 belandde ze op haar 30ste in het psychiatrisch centrum Caritas in Melle. “Onterecht, maar het waren rare tijden en de geestelijke gezondheidszorg stond toen nog nergens”, klinkt het bij familie. Anna stelde zich in haar lot en zou uiteindelijk 75 jaar lang in Caritas wonen. Ze had er fijne contacten met medebewoners en personeel en ontpopte zich tot een talentvol schilder. Vorig jaar besloot Caritas om haar ouderenafdeling te sluiten. Sinds 6 februari verblijft ze in woonzorgcentrum Kanunnik Triest. Zo is Anna beland in het rusthuis te Melle. Het is een wonder dat ze nu weer zo gezond haar verjaardag kan vieren”, zegt nicht Mieke. Ook Ignace De Baerdemaeker, burgemeester van Laarne, kwam zijn tante Anna een fijne verjaardag wensen.

Danny De Lobelle.  

X